fredag 3 september 2010

Jag har dom bästa

 

Idag när jag kom hem från skolan ropade mina barn “överraskning” och jag fattade inte riktigt vad de menade förrän  jag kom in i storarummet och såg att de dukat fint med levande ljus. Jag bjöds på 3-rätters middag och fick fina teckningar. Då blir man på sådär varm och lycklig, man påminns om att man har de bästa.

Vissa dagar går det upp för en hur bra man har det, hur lyckligt lottad man är.

 

Ikväll smällde även förkylningarna till ordentligt här hemma, maken och jag har känt oss halvdana i flera dagar medans ungarna redan går och snörvlar och hostar. Ella har som vanligt fått krupphosta och feber. Denna veckan är även makens sista semestervecka och den har han ägnat mest åt att skola in stora E på lekis och fritis och bakat bröd i alla dess former. Vet inte om han saknar jobbet eller nått, haha. Stora Es inskolning började sådär, vi fick vara med i flera dagar och hon hade riktig ångest om kvällarna över hur hon skulle klara vara där själv… En kväll var det så illa att jag oxå började få panik, hennes ängslan smittade av sig och jag fick nog samma klump i magen som hon hade. Hur ska vi kunna lugna, lova att det blir bättre? Åh allt var så enkelt när du bara var en liten bebis, ingen ängslan eller oro över hur du ska klara dig i denna världen.

Vi har varit positiva och pratat mycket med både f-klass och fritidspersonal och bett om lite extra stöd och det har vi verkligen fått. Nu går det som en dans, jag ser en glad 6 åring som blir allt mer självsäker och som trivs. Jag ser hur stolt hon blir över sig själv för varje gång hon vågar något nytt. Jag ser henne växa i sig själv. Efter alla turer vi varit med om är det här fantastiskt att se.

Vår lilla Emmy, du klarar så mycket mer än du tror!

P8260185

P8250141

Ikväll har vi pratat om framtidsplaner. Även om vi bara ser ett stort frågeteckan så börjar jag känna att det pirrar lite i magen av nyfikenhet och förväntningar. Vi längtar och vill så mycket… Livet är både spännande och skrämmande, skönt att ha en familj att finna trygghet i när man känner sig lite vilsen.

Denna månaden har vi en hel del på gång, födelsedagsbarn som fyller 50, GBG-resa och annat skoj. Tyvärr har jag oxå hemskt mycket i skolan, inlämningsuppgifter om vetenskapsteorier, tenta i statestik, inlämning av en plan för vår C-uppsats… men jag ska nog få ihop det, det brukar jag ju.

Det var allt från mig idag, kram!

2 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så mysigt att komma hem och mötas av en sådan överraskning. Skönt att det går så bra med skolan och fritids nu.
Ha en bra helg!
kram Ullis

Grodmamman sa...

Vilken mysig överraskning!
Skönt att det blir bättre och bättre i förskoleklassen, skönt för både henne och er!:)
Spännande med planer inför framtiden också.
Lycka till med allt pluggande också.
Kram