lördag 23 januari 2010

Pip Collection

Tapeter. Alltid lika svårt att välja. Jag vill gärna ha en tapet med lite färg på i köket eftersom själva köksluckorna är vita. Har blivit lite kär i Pip Collection från Eijffinger.  Tycker den blåa/turkosfärgade är riktigt härlig men är lite osäker på om den passar i köket. Det är mycket mönster….

pip11[1] pip2[1]

pip5[2] 

PIP%20EarlyBird_white[1]

Den vita tror jag skulle passa bäst, vad tycker ni?

På tisdag ska maken och jag åka in till stan utan barn och kika på tapeter, kakel och annat plock till nya köket. Köksplaneringen går frammåt, tänkte vi skulle åka till IKEA snart igen om beställa det hela. Men först ska vi kika på hur Ädel ser ut i verkligheten! :)

Idag har vi städat lite och mest tagit det lugnt. Ellabella har åkt på UVI igen och fått en krupp hosta på köpet. Stackars liten, hon kämpar på.

Kram så länge!

torsdag 21 januari 2010

Mina små.

Idag är vi hemma, jag och mina prinsessor. I morse när jag väckte mina små låg Emmy utan täcke, genomsvettig och klagade över huvudvärk. Gick sen över till Ella som knappt kunde få upp ögonen, hon var lika varm hon och började gnälla så fort hon vaknat. Det var väl bara till att inse att det blir en dag hemma.

Igår tog barnen svinissprutan nr 2 så jag tror det genomlider biverkningarna idag. Stacks små, tänk att behöva gå igenom det eländet två gånger! Det konstiga var att ingen av dem reagerade förra gången.

Nu är de ganska pigga, leker med varandra och har kul. Det värmde mitt mammahjärta när storasyster helt spontat mitt i leken kramar om lillasyster, ger henne en puss och säger att hon älskar henne. Det är sånt man minns förevigt.

P1210597

Denna veckan började jag termin 4. Skönt, nu har man klarat första halvan av utbildningen. Måste säga att jag lärt mig mycket, mest har jag nog utvecklats själv. Lärt mig ha tålamod och att lyssna och samtala på ett helt nytt sätt. Det har öppnat nya dörrar för mig och min familj, det har fört oss samman på så många plan. Jag är lyckligare idag än vad jag var innan, det känns så rätt. Självklart gör mina underbara vänner i skolan mycket, att kunna skratta och skoja mitt i allt allvar gör att man orkar. Jag är så glad att jag hittat min plats och får vara jag.

Nu ska jag och mina töser åka till biblioteket, låna lite böcker och ha en lång lässtund. Kanske passa på att köpa hem lite fika när vi åndå ska vara hemma och mysa hela dagen. Skolan tar jag igen i morgon.

Vi saknar er därhemma, alltid.

Kramar Lina!

onsdag 20 januari 2010

Ge inte upp.

 

Till er där hemma. Ni som kämpar. All min kärlek finns hos er. Kommer snart ner och hälsar på för jag saknar så mycket.

 

 

Er Lina!

söndag 17 januari 2010

Den “tänkta” TV-bänken och köksplaner.

  Hittade ju en ganska ful möbel som nog varit en del av ett större möblemang på en loppis i närheten. Prutade ner den till en 50 lapp och sågade av knopparna, slipade och målade och satte på ett par nya knoppar och vips så blev det en TV-bänk.

Till min stora besvikelse får vi inte upp tv:n på väggen eftersom vi inte kan hitta några reglar. Troligvis har det varit en dörr där en gång så det är omöjligt att hitta något som likar ett regelsystem. Vi vågar därför inte hänga en 25-kilos tv på en spånskivevägg, säkerligen brakar allt ner i backen en vacker dag…. Så just nu har vi ställt den i barnens lekhörna utan att ha någon som helst mening. Jag får kika vidare efter någon annan TV-bänk att sätta tänderna i.

P1170592P1170593

PC230549

Den här synen mötte mig igår när jag skulle natta barnen. Kafferep i långa rader, ja hela övervåningen hade förvandlats till ett café. Och det ser ut som kaninen som serverat alla har tuppat av i ena hörnet, det blev nog lite för mycket helt enkelt… :)

I fredags var vi på IKEA och startade våra köksplaner på riktigt. Det är så mycket som ska beslutas, vad ska vi välja, vad är måtten, vilken storlek, färg, kvalité, i vilken ordning…? Hjälp, det här tänkandet och planerandet tar verkligen tid och vi är så osäkra på hur vi verkligen vill ha det.

Vi står och väljer mellan dessa två köksluckor;

Duvbo

77356_PE198913_S4[1]

Ädel

76409_PE195941_S4[1]

Vilka är era favoriter?

Vi har alltid sagt att vi ska ta Duvbo, men nu vet jag inte, jag har lixom sett den så mycket och så länge, hade den varit vit hade jag nog inte tvekat, men den här grå/gröna färgen gör det svårt att matcha med vita saker. Det gör att köket ser smutsigt ut… Jag har inte heller sett Ädel i verkligheten så det måste vi göra innan vi bestämmer oss. Det känns i allafall kul att vi kommit igång nu med planerandet. Dessutom sprang vi på diskmaskinen vi hade tänk köpa samtdigt som köket på IKEA. Den stod på fyndhörnan och var sänkt till halva priset eftersom den saknade kartong, men vad gör det när den ändå var inpackad i folie och plast. Nu kan vi kasta ut vår söndriga skitmaskin när som :)

Nu blir det sagoläsning för min prinsessor! (För er som undrar över Ella så mår hon bättre)

Kramar Lina!

tisdag 12 januari 2010

Bildkavalkad

Till mormor och morfar, här kommer lite bilder från åren som gått. En del känner ni säkert igen. Håll till godo :)

KLICKA!

Kramar Lina!

måndag 11 januari 2010

Veckorna som gått…

Motovationen är inte på topp just nu, inte när det gäller bloggandet iallafall. Många har frågat om jag slutat blogga, och det har jag väl inte egentligen… Det har bara varit mycket annat som tagit upp min tid och mina tankar.

Helgen tillbringade jag och Lilla E på jourakuten. Efter att ha avslutat en öroninflammation hade hon nu fått UVI och det vet vi ju alla är olidligt. När läkaren undersökte henne fann hon även ett blåsljud på hjärtat och det var ju inga lyckliga nyheter direkt… I veckan ska vi på uppföljning och vi hoppas ju att det ska ha gått i rätt riktning och att vår lilla höna ska piggna till och bli sig själv igen.

P1020591

PC160540

Julen var lugn och skön här hemma med de närmaste. Riktigt mysigt hade vi. Tack ni underbara som var här och förgyllde denna dag.

 PC240557

PC240571 PC240570
PC240559 PC240566

PC260579

PC260582

PC190543

PC120519 

På fredag är dagis stängt och maken har tagit föräldrarledigt. Jag skulle gått i skolan men fick nyss reda på att seminariet blivit inställt. Så istället blir det en tripp till Kalmar, lite shopping och ett besök på IKEA för att få lite inspiraton till vårt nya kök.

Tänkte ta och styra kosan ner mot Karlskrona snart igen. Mormor och morfar har ju en julklapp ni inte utnyttjat än och sen vill jag tala om för mamma och pappa att jag alltid finns här, även om det är några mil mellan oss. Tänker på er alltid!

Nu får jag återgå till pluggandet så jag klarar tentan på lördag :)

Kramåkärlek!