onsdag 11 mars 2009

Rapport från renoveringen...

      I går morse kom det där rycket. Jag fick för mig att riva upp golvet i hallen, och det gick ju oväntat smärtfritt. Efter två timmar hade vi fått bort alla lager golv och underst skymtades trägolvet.

Klickgolvet från början...

P3100037

Under klickgolvet hittar vi en trevlig plastmatta...

P3100041

...och under den platsmattan ytterligare en färgsprakande skönhet som var spikad 167435631287347 gånger i trägolvet...

P3100043

Äntligen når vi målet! Trägolv som behöver slipas och sen ska jag måla det i helgen. Blir nog en vit nyans.

P3100045

Och när vi ändå var igång så fortsatte vi in i köket (mormor får blunda nu, jag lovade henne att inte göra några tokigheter). Där hade vi dock inte lika stor tur. Golvet var skitfult och går inte att använda. Vi ska köpa nytt golv i helgen och försöka få det på plats i nästa vecka. Men tills dess ser det ut som... ja... en byggarbetsplats i vårt kök. Typ nått från "Arga Snickaren".

P3100046

 

Läget är iallafall under kontroll även om köket blev en besvikelse. Vi har trots allt bestämt oss för furugolv som vi ska måla, nån som har nått bra tips? Jag är inne på att lacka/olja med vitt pigment. Det ska dock vara nått som man lätt kan torka bort fläckar från. Tror jag vill ha mer vitt än transparant.

Förslag?

Skickar en extra kram till min bror som har lite motgång just nu, tänker på dig!

Kramar & Pussar!

7 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken tur du hade med golvet i hallen. Allt kan ju inte gå bra. Hade du inte kollat så hade det säkert legat ett jättefint golv under i köket också.

Kramar Ullis

Södralycke sa...

Spännande med ett renoveringsprojekt, det kommer att bli kanonfint!

Här står det mesta still just nu, får väl se när vår ork kommer tillbaka. Förmodligen blir det nog inte förrän denna delkurs är över ...suck!

Ha det gott! Kramar till er alla!

Johanna

Anonym sa...

Härligt med riktigt trägolv :-) Här vet vi att det bara är spånskivor under befintliga golv... :-( så en sådan investering får bli den dagen vi köper nytt trägolv :-) Tror det kommer att bli kanon fint!! Kramar!

Grodmamman sa...

Kul med det fina trägolvet i hallen. Mer otur med köksgolvet. Här hade vi tur nästan överallt där vi ville ta fram trägolvet, utom i hallen!:)
Kram

Anna sa...

här händer det saker! syns på lördag! skall bli så skoj! kramar

Lina sa...

Hej!
Jösses, vilka projekt du drar igång! Jag är impad! Kul att hall golvet var så fint! De blir hur fint som helst vitmålat. Köksgolvet var ju trist, men ja, ja frisk vågat hälften vunnet! ;-). De ska bli spännande att se de färdiga resultatet!

Må så gott, kramar Lina

Anonym sa...

Ojoj oj så duktiga ni är . Det blir fint med trägolvet!
kram!