lördag 20 september 2008

Min studiedag var en besvikelse...

Igår var jag på avd 4 på lassarett och hade studiedag. Vi skulle observera en sjuksköterska i hennes arbete under en dag. Jag hade väl egentligen inga direkta förväntningar på min dag men hoppades ju såklart på att få en positiv syn och ännu mer "wow det här är verkligen det jag vill göra!"

Men åh vilken besvikelse! Jag hade så tråkigt! Sköterskan jag gick med hade precis de uppgifter jag hade som vårdbiträde på ett äldreboende! Bara det att hon tog några prover innan, alltså, hon och undersköterskan hade exakt samma arbetsuppgifter. Hon hade lite mer administrativt arbete bara. Lönen då? Tja, några av undersköterskorna som jobbade där hade högre lön än en del sjuksköterskor!

Nä, jag fick nog en ganska oproffsig "handledare", hon bad mig göra saker jag inte hade kompetens till, fick påminna henne om att jag endast gått i skolan 3 veckor och kan INGENTING. Hon lät mig även göra skitgöra, sånt hon tyckte var tråkigt... Hon sprang iväg hela tiden och talade aldrig om vart hon gick eller vad vi skulle göra. Jag var uppenbarligen inget annat än en jobbig student! Hon fick mig att framstå som en idiot flera gånger och innan det var dax att gå hem frågar hon om jag vill följa med en patient på EEG (tror det hette så). Klart jag ville det, det var väl bara det att så fort vi var på plats dumpade hon mig och patienten där, jag fick hans pärm i handen utan kunskap om hans namn, ännu mindre vad hans tillstånd var. Den stackarn undrade ju såklart vad han gjorde där och vad som skulle hände, vad sjutton visste jag!?

Fick vara med honom under hans undersökning av hjärnan medans min handledare gick hem (!)


Tjejen som utförde undersökningen var så go, hon lät mig sitta vid datorn och hon berättade vad alla impulser betydde och varför. Jag hade velat vara där hela dagen!



Men jag var jätte lessen när jag kom hem igår, det kändes så fel alltihopa och gjorde mig ännu mer osäker på om jag gjort rätt val. Idag har jag dock fått mer perspektiv på det hela och insett att man som sjuksköterska har så olika uppgitter helt beroende på vart man är. Jag är mer säker än nånsin på att jag vill specialisera mig sen.



Nu ska jag snart ta mig till Karlskrona, fest med Becca ikväll och i mån fyller två go gubbar år och då blir det kalas för hela slanten! :)


Maken har börjar slita med att få upp innetak på altanen, det ser lovande ut. Bilder dyker nog upp så småning om!


Stora E har återigen kommit åt kameran (hon älskar att fota), hon hade fyllt kameran med 120 pix på allt möjligt och just det här kortet gillade jag. Taget från vår altan, det ser så höstigt ut....

Fortsatt trevlig helg!

9 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vad tråkigt! Det är ju ute i verkligheten man verkligen ska få chansen att prova på och se om man verkligen har valt rätt! Hoppas att du får en bättre handledare nästa gång.
Jag tar emot elever från lärarhögskolan och jag hoppas verkligen att de är nöjda efteråt! Man vill ju ge dem en bra erfarenhet och kunskap om hur det är i verkliga livet!=)
Kram

Vecka - Vecka sa...

Låter ju tråkigt det där.. vilken dålig handledare du hade..

Tack för den söta kommentaren! Så roligt att du är glad för min skull! Visst ska det bli byxor av! Vi får återkomma om den saken!
Nu är det tävling hos mig och du har missat..
Ha en fortsatt trevlig helg!
Många kramar,Lotta

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men så tråkigt! Jag skulle blivit skitförbannad!!! Vet att jag hade en riktigt kass handledare på en av mina praktiker när jag pluggade till lärare. Det talade jag om när jag kom tillbaka från praktiken!!! Vi har just nu elever från lärarprogrammet som är ute på sin första praktik.Skulle aldrig falla mig in att göra som din handledare och lägga skitgöra på dem eller dumpa dem...!

Hoppas partajandet var kul idag iallafall!
Kram Annica

Nicole sa...

Va tråkigt med en så oproffisg handledare, men det finns oprpffessionella människor i alla yrken. Kanske bra att du nu insåg att du ska specialisera dig, så fick du ändå en knuff i rätt riktning.
Och tänk att hon bara dumapde av patienten på EEG, såna människor borde ju inte få jobba inom vården! Den som skulle genomgå en sån undersökning var ju säkert jätteorolig.
Klaga sen i utvärderingen så att inga andra råkar ut för samma handledare...

Gårdsromantik sa...

Men så trist att du hamnade hos just henne - undrar varför hon tagit på sig den uppgiften - för att kunna smita?
Vilken tur att avslutet på dagen blev lite bättre.

Kram Maud

Anonym sa...

Ja du en del borde verkligen inte få vara handledare. Man vill ju bli vänligt och förstående bemött när man kommer som färskingstudent. Hoppas du har kommit över det nu och haft skitkul i Karlskrona:)

Vi ses och hörs kram Sofie

Anna sa...

äh sånna rötägg finns det alltid du får inte bry dig om henne. delade hon inte ut några mediciner och sånt? du får tänka på de andra praktikerna som säkert kommer bli mycket bättre. men får du en dålig då med så se till att få byta första veckan för det är jätte viktigt med handledaren. vad har du varit på för kul fest då? berätta mer idag! kämpa på nu gumman! kram anna

Anonym sa...

En dålig handledare kan verkligen förstöra mycket.
Man tappar ju sugen då.
Hoppas nästa vecka blir bättre!
kram!

Rosa Hemmet sa...

Ja barn alltså. De kan verkligen toka till det, men i deras värld finns ju inte så mycket tankar på tråkigheter som att städa upp efteråt :D Synd att den där handledaren du gick med på sjukhuset var så oproffsig, hoppas du inte låter henne skrämma dig, tror verkligen som du skriver att det finns så många olika vägar att gå och du kommer att finna din :) Kul med en girls night out iaf :D