fredag 4 juli 2008

Vardagsbekymmer o nytt parasoll

Vaknade upp med en lapp liggandes på köksbordet där det stod att vi inte hade nått vatten. Men jippi. Ringde hantverkaren kl 0700 för att hoppas, hoppas att de hade nån liten tid över för att fixa vad det nu var som pajjat. Efter frukost/fika med tjejerna kom vi hem igen och då fanns det vatten i kranarna. Just då kommer Micke som ska laga skiten men han hitter ju såklart inget fel eftersom allt är som det ska. Han åker efter att ha rensat filtret i kökskranen (precis som om det skulle va det som gjort att det inte kommer nått vatten i alla övriga karnar i huset). 1 timme senare kommer det inte en droppe från kranarna igen! Ahhhh!! Då kommer smartisen på att jag kanske ska kolla med tekniska avdelningen om det är nått allmänt fel.

Då får jag veta att Klavreström drabbats av en rejäl vattenläcka... Men tack! "Vi varnade faktiskt för det här på lokalradion igår..." Ja det var illa av mig att inte sitta klistrad framför p56 eller vad sjutton det nu är för kanal här...

Vattnet är tillbaka... BAJSBRUNT o äckligt! Usch, tänker då inte dricka det på ett tag.



Sambon kom hem med nytt parasoll idag med, det var väl behövligt med tanke på att man fick skämmas för det vi har haft nu...
Very nice, knäckt stång och söndriga pinnar. Efter en halv sommar är det redan krigshärjat.

Nytt o fräscht (iallafall en vecka framöver tills det välter...) Det var halva priset på parasoller på MAXI så vi passade på :)
Kommer ni ihåg min "moderskärleks-tavla". Ramen är nu vit :) Passade bättre till byrån men bilden gjorde sig nog bättre i den bruna ramen (?)



Nu åker vi på lill-semester några dagar. Ska bli skönt att komma bort från husproblem och sen finns det ju inget bättre än att se ungarna lyckliga - i mån blir det Ölands djur o nöjespark. Till o med mamma ser fram emot det ;)
*Kramar i massor*

18 kommentarer:

Anna sa...

hej svej! tur att det är någon som vill festa med mig, det är ni och sofie och anders och lison som tackat ja. malin kunde inte och jossan har ju precis fått en Thula så de kommer nog inte, sen visste inte Rebecka om hon kunde få skjuts. 5 st har ej hört av sig. Dåligt tycker jag! men så är det. skall bli jätte skoj ändå. åker ni själva i helgen? låter mysigt med öland,vi tar nog en tripp dit i sommar med. snyggt parasol är inte förvånad över färgvalet, ler. Ha en underbar helg! pussar och kramar. henke hälsar!!!

Grodmamman sa...

Måste bara säga att du skriver himla roligt!:) Har suttit och småfnissat mig igenom dina senaste inlägg. Det där med trädgård känner jag igen. Är så lycklig att något växer överhuvudtaget!:) Snygg parasoll ni har köpt också.
Vår "lilla groda" föddes sju veckor för tidigt.
Ha en bra lillsemester nu!
Kram

Sara sa...

Hejsan
Hoppas att ni får en härlig lill semester. Parasollet var supernice.
Kram Sara

Mjuka sa...

Åh det låter härligt med lillsemester till Öland!! Hoppas ni får det mysigt. Snyggt parasoll!
kramar Malin

Anonym sa...

Haha.....vad var det jag sa med vattnet?;)Nej skämt och sido det var ju tur att det inte var värre.
Hoppas ni får en härlig helg nu då med fint väder!

Vi ses! Kram S

Ullis/Leva på landet sa...

Nya parasollet blev ju så fint. Det är bra när det är halva priset. Att vara utan vatten är jobbigare än man tror. Det händer ganska ofta här i byn. Byn har eget vatten, men när sommargästerna kommer tror de att vi har obegränsat med vatten i våra brunna och vi blir fort utan. Förhoppningsvis har vi hittat en bra källa så vi kan få vatrten hela sommrarna farmöver. som su säger vem lyssnar på lokalradion nu för tiden? Inte är det många.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Gårdsromantik sa...

Hoppas ni får en härlig dag på djurparken med många glada miner!

Typiskt det där med vattnet - samma som med internet. Man trixar och byter kablar och blir vansinnig tills någon kommer på att det no är allmänt fel.

Kram Maud

A home far away sa...

Nej bajsbrunt vatten låter ju inte som nån höjdare direkt.
Skönt att lämna problem bakom sig och åka på semester:-)
Imorgon åker familjen till Langkawi det ska bli härligt!

Ha en fin semester

Kram Gunilla i Singapore

Pixi sa...

ja efter regn kommer solsken...haha..Hoppas ni får en felfri semester då iaf ...o det får ni säkert ....låter hur mysigt som helst ! Kram på dej !!! =)

Malin sa...

Hej!
Jättefint parasoll ni fyndat!
Ha en skön semester!
Kram Malin

Vecka - Vecka sa...

Så störande med vattnet.. skönt att ni får åka bort lite då!

Snyggt parasoll med! Vi har ett gräsligt nu, köpt på någon resa.. blått med en massa fiskar på.. är väl egentligen ett strandparasoll, men vi har haft det på altanen, för att vi inte haft något bätte.. Max tycker om att titta på det iallafall!

Kram,Lotta

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härligt med ett nytt parasoll:) Åh vad trevligt att få åka på en liten semestertripp. Själva funderar vi på att ta en tripp till High Chaparral under sommaren, barnen tjatar om det:)

Kramkram
Annica

Hagbacken sa...

Hallå där! Nu har ni åkt, lagomt tills vi har kommit hem då! Fiin-fint parasoll, såg rean..men då hade vi tidigare redan köpt ett nytt såklart! Erat var väldigt fint iaf! Mycket fint jag har missat här..spännande läsning m vackra bilder!

Hoppas ni har det bra på sem!

Kram Linda

Ps. Ngn kanske redan har sagt det, men jag har hört att igelkottar inte ska matas med mjölk..då de får ont i magen...gjort det själv men då fått stränga förbud..vill inte vara ngn besserwisser..talar bara om vad jag har hört! DS

Frida sa...

Hej!
Vad tråkigt med vattnet. Får hoppas det är bättre när ni kommer hem från semestern. Låter trevligt med Ölands Djurpark. Det var några år sedan man var där. Vilken fin parasoll, er varenda ser så härlig ut.
Ha nu en härlig semester!
Kramar Frida

Anonym sa...

Äh, vad tröttsamt att försöka vara optimist, hantera problemen och sedan bli "lätt uppläxad" för att informationen är taskig...som om inte det räckte..brunt vatten...låter inget vidare! Skönt att ni skall på semester...Öland är liksom alltid så rätt!
Kram,
Bella

Nicole sa...

Hej! Låter kul med minisemester, mindre kul med brunt vatten...Skratta fick man i alla fall =). Snyggt parasoll!
Kikade lite på ditt tidigare inlägg om problem i trädgården. Visst såg det ut att vara en pion, men ni har kanske inte planterat den på rätt djup. Pioner är kinkig med sånt. Men det tar ofta flera år före de börjar blomma i alla fall. Jag har för mig att om man klipper syrener så blommar de inte om. Så har skett med vår syrenberså i alla fall.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

award till dig hos mig:)

Kram Annica

svartataket sa...

Åh nej...bara ni inte fick betala tråkiga pengar för hans "jobb" också :))Ni hade tur med vädret i lördags då..hoppas det var ok på söndagen för det ni gjorde då :)

kRAAAM